SLINGSHOT Water Gunn 2020 – Slingshot kisokos.

(a Slingshot wakeboardok és kötések különleges tulajdonságai)

Számos olyan jellemzővel és innovatív paraméterrel bírnak a megvásárolható wakeboard deszkák, amiknek jelentése és valódi haszna is kérdéses lehet a nem szakavatott rider számára.
Ebben a sorozatban megpróbáljuk áttekinteni mi mit is jelent, és minek mi is a haszna.
Így talán könyebb lesz eligazodni és választani a széles termék-választékból.
(A magyarítás itt ott kicsit talán fura lehet – ezért nem visszük túlzásba -, de a jelentés és jelentősség reméljük világossá válik majd.)

SLINGSHOT Water Gunn 2020

MORE ABOUT THE WATER GUNN

The Water Gunn is an upgraded version of our ever popular Terrain, featuring carbon reinforcement throughout the belly of the board to help guys like Aaron Gunn ride away from huge drops off the back side of the kickers. This deck is of course a beast on the rails, but with the upgraded ability to charge the kickers and ride away clean whether it be a 1, 3, 5, 7 or 9 you’re working on, or in Aaron’s case, a 3-2-7. Regardless of how the math works out up there, the Water Gunn has you covered when it’s time to come down to the surface. 

WHY YOU’LL LOVE THE WATER GUNN

The Water Gunn is a home run when it comes to riding rails, with the upgraded ability to handle kicker landings with ease.

Art by: Wesley Mark Jacobsen
Not just a board graphic, it’s a work of art.

SOFT FLEX PATTERN

Slingshot Water Gunn 2020 Soft flex pattern
Slingshot Water Gunn 2020 Soft flex pattern

A „Soft flex pattern” a deszka két végén való lágyítást jelenti amely nem olyan feltűnő mint például a Windsor lágyított végei, mert a lap formájának kialakítása teszi jelen esetben ezt lehetőve. Egy press kivitelezéséhez rengeteg gyakorlás kell hisz meg kell találnunk az egyensúlyunk valamint a kellő erőt amivel a deszka orrára vagy farára terhelünk. A Soft flex ezt az erő igényt csökkenti. Jelentős különbséget jelent egy kemény lapvéghez képest. Mondhatni ezzel az atribútummal a „Fun” érzetet is feljavítja, minden egyes press sokkal élvezetesebb lesz. A Raileken valamivel bonyolultabb egy presst kivitelezni mint egy lapos elem felületén, de a lágyított végekkel ezzen nehézséget is kiküszöbölhetjük. A Rail fanoknak csak ajánlani tudom a lapokat, ahogy mindenkinek aki szeret presselni, legyen az vízen, Railen, vagy bármely elemen.

SINGLESHOT FUSION SIDEWALL

Slingshot Water Gunn 2020 side wall
Slingshot Water Gunn 2020 side wall

A Slingshot ugyanazt a technológiát építette be összes wakeboardja oldalfaába, ami a strapabíró uretán gördeszka kerekekben is megtalálható. Az alkalmazott innovatív gyártási folyamat az oldalsínt, egyetlen lövéssel fúzionálja a deszkamagba. Ez a megoldás páratlan csillapítást és tartósságot eredményez.

CARBON STRINGER

Slingshot Water Gunn 2020 Carbon szálak
Slingshot Water Gunn 2020 Carbon szálak

A ” Carbon Stinger” vagyis szénszálas megerősítés, rendkívül sokat számít. Azon kívül hogy erősebb lesz, nem csupán tartása, de a hajlékonysága is megnő deszkánknak. A board közepe bár relatív kemény lesz a hosszában futó carbon szálak miatt. Azonban a végeghez sokkal közelebb kerülnek a hajlási pontok így a „Soft flex pattern”-höz tudnám hasonlítani. Bár a Pressek sokkal kifinomultabbak és élvezetesebbek lesznek, valamint ha neki megyünk egy stégnek, se kell ismét a zsebünkbe nyúlni. Ha csak nem repültünk a fent említett falnak… 😀

CARBON BEDROCK INSERTS

Slingshot Water Gunn 2020 Carbon insert
Slingshot Water Gunn 2020 Carbon insert

Könnyű, flexibilis és super erős. Ez jellemzi a Slingshot szénszál bázisú insertjeit.
Az „Insert” maga az a felület/szegmens a lapokon ahova a kötéseket erősítjük, általában csavarral 😀 A Carbon insert előnye nem csupán a pehely súlyában rejlik, hanem szakítószilárdságában is. Nagyobb nyomást helyezhetünk a deszkára, ami könnyebb, valamint a gyűrődést is jobban bírja hiszen egy szénszálas menet sorral rendelkezik..

Slingshot Water Gunn 2020 A Wood core
Slingshot Water Gunn 2020 A Wood core

ATOMIC WOOD CORE

Az Atomic Wood Core nem más mint maga a deszka, szíve lelke. Sok sok tulajdonsággal rendelkezik minden Slingshot deszka ám ez adja az alapját mindnek.
Fa lapok rétegelésével és egymásra préselésével érik el a boardok rugalmas és strapabíró szerkezetét. Az eredmény érezhető amint csak ránézünk egy termékükre.

BALLISTIC BASE

Slingshot Water Gunn 2020 Ballistic Base
Slingshot Water Gunn 2020 Ballistic Base

Szinte minden Slingshot parklapban megtalálható ez a tulajdonság, így a Slingshot Bishop 2020-ban is. Ahogy a Sport rivaldafényébe az elemek kezdtek kerülni, tökéletes és szükséges innovációként jöttek a különböző gyártók különböző védőrétegei.
A Ballistic Base hasonló mint a Liquidforce „Grind Base” vagy a Hyperlite ” Sintered Enduro Base „.
Ez egy réteg a deszkák alján mely könyedebb csúszást és strapabíróságot biztosít a deszkának elemeken vagy bármely más kemény felületen. Ha meg akarjuk találni ezt a réteget, könnyű dolgunk lesz mert csupán rá kell nézzünk hybrid boardunk aljára, mivel ezen lapok túlnyomó többsége rendelkezik ilyen „burokkal”. Egy a Viaszhoz hasonló réteg amelyenyhén matt és talán kicsit fehér hatású is.
Az ujjunkat végighúzva pedig érezhetjük is mintha kicsit tapadna a deszkánk alja. Biztosan volt már tapasztalatotok „régimódi” hab lapokkal amelyek nem rendelkeztek ilyesféle védő réteggel a hasukon. Ilyen esetekben maga a deszka anyaga kezd el nyüstölődni használat közben, ami hamar töréshez/cseréhez vezethet. (Jobb esetben csak a lapéhoz. 😀 )

Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .