CARBON STRINGER – Slingshot kisokos

Mi mit is jelent valójában.

Ballistic base, Fusion sidewall, carbon stringer , stiff belly és még megannyi olyan kifejezéssel találkozhatunk amit az angol szaknyelv megalkotott de nekünk elsőre nem mondanak sokat. Hosszas utána nézés és keresgélés mire megtudnunk mindent, úgyhogy gondoltam segítek amennyit tudok. A következőkben ezen kifejezéseket és funkciójikat fogom boncolgatni nektek, legjobb tudásom szerint. Ezen megmozdulást neveztem el „Slingshot kisokos”-nak, annak ellenére hogy ez nem csupán ezen gyártó produktumaihoz fog segíteni. Előre kijelenteném hogy, bár megállok a deszkán nem volt részem sosem gyártani őket így lehet kicsit pontatlan lesz valamely magyarázatom. De lássunk is hozzá!

Carbon stringer

A ” Carbon Stinger” vagyis szénszálas megerősítés, rendkívül sokat számít. Azon kívül hogy erősebb lesz, nem csupán tartása, de a hajlékonysága is megnő deszkánknak. A board közepe bár relatív kemény lesz a hosszában futó carbon szálak miatt. Azonban a végeghez sokkal közelebb kerülnek a hajlási pontok így a „Soft flex pattern”-höz tudnám hasonlítani. Bár a Pressek sokkal kifinomultabbak és élvezetesebbek lesznek, valamint ha neki megyünk egy stégnek, se kell ismét a zsebünkbe nyúlni. Ha csak nem repültünk a fent említett falnak… 😀

  • Röviden:
    • Keményíti a középső részt
    • Hajlékonyabb végeket eredményez
    • Megnövelt strapabírás
    • Nagyobb pressek
    • More fun
Slingshot Water Gunn 2020 Carbon szálak
Slingshot Water Gunn 2020 Carbon szálak

Bár jelenleg csak a 2020-as Water Gunn rendelkezik szénszálas erősítéssel, Kíváncsian várjuk a következő generációkat melyek nagy valószínüséggel kapnak majd újabb és újabb extrákat.

„The carbon stringer is a sublayer of the board running vertically along the path of the boot inserts, helping to stiffen the belly of the board and push the flex points farther out towards the tip and tail of the boards. With the belly holding its shape more firmly, riders are able to land with more impact without distorting the board shape, allowing the board to continue forward with more speed.”

Ha tetszett a mondanivalóm, checkold a többi hasonló tartalmunkat!

Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .