EDGE ENHANCERS (fins) – Slingshot kisokos

Mi mit is jelent valójában.

Ballistic base, Fusion sidewall, Edge Enhancer fins, stiff belly és még megannyi olyan kifejezéssel találkozhatunk amit az angol szaknyelv megalkotott de nekünk elsőre nem mondanak sokat. Hosszas utána nézés és keresgélés mire megtudnunk mindent, úgyhogy gondoltam segítek amennyit tudok. A következőkben ezen kifejezéseket és funkciójikat fogom boncolgatni nektek, legjobb tudásom szerint. Ezen megmozdulást neveztem el „Slingshot kisokos”-nak, annak ellenére hogy ez nem csupán ezen gyártó produktumaihoz fog segíteni. Előre kijelenteném hogy, bár megállok a deszkán nem volt részem sosem gyártani őket így lehet kicsit pontatlan lesz valamely magyarázatom. De lássunk is hozzá!

Edge Enhancers (fins)

Slingshot Contrast 2020 Edge Enhancers (fins)
Slingshot Contrast 2020 Skag-ek

Ha parkban nem is de egy hajó mögötti session-nél rengeteget tudnak segíteni a Skagek (szkeg) vagy uszonyok ahogy az angol nevezi. Ezek 4.5 incses kis szárnyak amik menet közben a vízbe merülnek, így stabilitást és erőt nyújtva a ridernek az élezések kimerítő világába. Ezen kívül segíti a landolást bármely farhullámra. Meg kell jegyeznem hogy ha parkban szeretnénk használni ezeket az „uszonyokat” , inkább ne tegyük mert bármely elembe beleakadhatnak. Valamint a lapunk forgatását akadályozzák a vízen. Hiszen mint a fogak beleakadnak majd megállítják a vízen deszkánk, ezzel szép akadásokat és eséseket generálva.

  • Röviden:
    • Élezések kitartásában és stabilitásában segít
    • Farhullámra való érkezéseket tompítja

A 2020-as modellek jelentős hányada rendelkezik Edge Enhancers opcióval. A kimondottan hajó mögé tervezett Pill, a kombinált használatra alkalmas Solo, Native, Super Gromm, Windsor és a női oldalról a Contrast természetesen.

„(4) .5 inch bolt on fins give riders the bite they need for holding an edge up the wake and added stability on landings down the endless liquid tabletops. Just don’t get caught trying to nosepress these bad boys through the park.”

Ha tetszett a mondanivalóm, checkold a többi hasonló tartalmunkat!

Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .