Ballistic base – Slingshot kisokos.

Mi mit is jelent valójában.

Ballistic base, Fusion sidewall, Flex tip, stiff belly és még megannyi olyan kifejezéssel találkozhatunk amit az angol szaknyelv megalkotott de nekünk elsőre nem mondanak sokat. Hosszas utána nézés és keresgélés mire megtudnunk mindent, úgyhogy gondoltam segítek amennyit tudok. A következőkben ezen kifejezéseket és funkciójikat fogom boncolgatni nektek, legjobb tudásom szerint. Ezen megmozdulást neveztem el „Slingshot kisokos”-nak, annak ellenére hogy ez nem csupán ezen gyártó produktumaihoz fog segíteni. Előre kijelenteném hogy, bár megállok a deszkán nem volt részem sosem gyártani őket így lehet kicsit pontatlan lesz valamely magyarázatom. De lássunk is hozzá!

Ballistic Base: Szinte minden Slingshot parklapban megtalálható ez a tulajdonság. Ahogy a Sport rivaldafényébe az elemek kezdtek kerülni, tökéletes inovációként jöttek a különböző gyártók különböző védőrétegei. A Ballistic Base hasonló mint a Liquidforce „Grind Base”-e vagy a Hyperlite ” Sintered Enduro Base „-e. Ez egy réteg a deszkák alján mely könyedebb csúszást és strapabíróságot biztosít a deszkának elemeken vagy bármely más kemény felületen. Ha meg akarjuk találni ezt a réteget, könnyű dolgunk lesz mert csupán rá kell nézzünk hybrid boardunk aljára, mivel ezen lapok túlnyomó többsége rendelkezik ilyen „burokkal”. Egy a Viaszhoz hasonló réteg amelyenyhén matt, talán kicsit fehér hatású is. Az ujjunk végighúzva pedíg érezhetjük is mintha kicsit tapadna a deszkánk alja. Biztosan volt már tapasztalatotok „régimódi” hab lapokkal amelyek nem rendelkeztek ilyesféle védő réteggel a hasukon. Ilyen esetekben maga a deszka anyaga kezd el nyüstölődni használat közben, ami hamar töréshez/cseréhez vezethet. (Jobb esetben csak a lapéhoz. 😀 )

Fentiekben a 2020-as Bishop, Native és Supergrom látható. Mind három modell rendelkezik Ballistic Base felülettel (Ahogy a Terrain, Volt, Water Gunn, Windsor, Coalition, Nomad, Space Mob, Solo, Valley és a Contrast is).

  • Öszefoglalva:
    • Növeli a Strapabíróságot
    • Hosszabb élettartamot biztosít a deszkánknak
    • Könyedebb csúszásélményt nyújt az elemeken,vízen vagy szárazföldön is.

Ha hasznosnak találtad a cikket, olvasd el a többi hasonló témájú leírást is a Slingshot innovációiról!

Címke , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .