Használt, vagy új wakeboard felszerelés?

A kérdések – Használt vagy új wakeboard felszerelés?

Aki csak belekóstol a wakeboardozás csodás világába és szerelembe esik, beleszalad a wakeboard felszerelés vásárlásának csodásan rémisztő, és valljuk be nem olcsó forgatagába.

Azon fontos paraméterek (szín, design, lokál divat…stb) tisztázása mellett jogos a kérdés: Érdemes e 150.000 – 200.000.- forintot fizetni egy adott évben forgalomba került csúcs deszkáért, majd újra mélyen a zsebünkbe nyúlva közel ugyan ennyit egy csúcs kötésért?

wakeboard felszerelés

  • Létezik olcsóbb megoldás?
  • Olcsóbb felszerelés?
  • „No name” gyártó termékei?
  • Használt wakeboard?
  • MI az ésszerű kompromisszum?

    Tények – Használt vagy új wakeboard felszerelés?

Én úgy gondolom, hogy kicsit mindannyian „feltűnősködünk” a parton. Ehhez hasznos segítség a felszerelés (tehát fontos szempont, hogy tessen nekünk), de alapvetően a víz az, ahol eldől jól választottunk e.

Jóvátehetetlen hibát azonban, nagyon szerencsétlenül követhetünk csak el. Nem valószínű, hogy használhatatlan felszerelést választhatunk. Minden használható, csak van ami jobban.

A személyes véleményem az, hogy bár nem olcsó a korszerű felszerelés, de a korszerűtlen biztosan könnyen lehet drága. Mert bár a megvásárlás pillanatában jó döntésnek tűnhet, hamar eluralkodhat használóján az érzés: „Nem erre vágytam”

Javaslatok – Használt vagy új wakeboard felszerelés?

A wakeboard deszka:

Slingshot Solo 2018

Slingshot Solo 2018

  1. Legyen olyan ami tetszik! – Azt hiszem mindenki szereti a deszkáját. Fontos nekünk, néha úgy érezzük azon múlik mit tudunk megcsinálni és mit nem. Hát a minimum, hogy szépnek találjuk.
  2. Hybrid lap legyen! – Persze ragyogóan lehet érezni magunkat egy hagyományos lapon, a zseniális riderek csodákra képesek azokkal is, de nem véletlen, hogy a vezető gyártók top lapjai mind hybrid lapok.
    Véleményem szerint jobb döntés egy használt (tán kicsit kopottas) hibrid lapot vásárolni, mint egy új hagyományos hablapot. Ha elég nagy a wakeszerelem, akkor mindkettő lecserélésre fog kerülni egy éven belül, így érdemesebb azt az egy évet egy technikailag jobb lapon eltölteni.
  3. Használt vagy új? – Fontos tény. A gyártók többnyire nem a deszkák technikai paramétereit változtatják évről évre, csupán a design amit lecserélnek. Tehát egy 2017-es lap nagy valószínűséggel ugyan úgy néz ki belülről, mint egy 2018-as, ha azonos típusról beszélünk. Csak a festés ami új. Ezért költséghatékonyabb használt hybrid lapokat próbálva eldönteni neked mi fekszik, és bár nagyszerű lehetőség egy-egy tesztnap alkalmával kipróbálni ezt azt, de ami igazán a tiéd, azt több idő alatt fogod tudni jól kiválasztani. Tehát először használt (mert sokkal olcsóbb), majd ha megvan az igazi, jöhet az új.

A wakeboard kötés:

Slingshot binding Shredtown 2017

Slingshot binding Shredtown 2017

  1. Kényelmes legyen! – Órákat, napokat fogsz benne eltölteni. Nem mindegy hogy érzed magad benne.
  2. Nyitott vagy zárt? – Ha hidegebb vizekben is csúszol (és ehhez nem elég 36 fokban fogadkozni, mert hidd el a hideg víz bizony követel nem kevés fanatizmust) akkor a zárt kötés igen erősen ajánlott. Ha csak a nyári meleg napokban szállsz vízre, akkor válaszd azt ami jobban tetszik és ami belefér a keretbe. Bármelyik típus megfelelő lesz, hidd el!
  3. Használt vagy új? – Inkább az újra voksolok. A kötés egy cipő, amit kitapos a gazdája. Mivel legfontosabb funkciója a láb megtartása, így okozhat apróbb gondokat, egy más által kitaposott kötés használata.

Összegzés – Használt vagy új wakeboard felszerelés?

Hangsúlyoznám, hogy ez itt egy vélemény csupán, az enyém.

Én azt gondolom, egy feneketlen pénztárca mindenképpen új felszerelést vegyen amint van elképzelése arról, mire is van szüksége, vagy amint megfogalmazódik az igény, azonban hallgasson meg hozzáértő véleményeket és fogadja meg a tanácsokat amiket kap.

Ha azonban meg kell gondolni mit is veszünk és mennyiért (felteszem mi vagyunk többen), akkor egy jól megválasztott használt felszerelés – bár meglehet látszik rajta a használat – sokkal jobb döntés lehet.

Eleve kevesebb pénzünkbe kerül, majd később szinte veszteség nélkül adhatunk túl rajta, és nem utolsó sorban egy sokkal magasabb technikai színvonalon lévő felszerelést használva élvezhetjük a wakeboardozás csodás világát.

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Használt, vagy új wakeboard felszerelés? bejegyzéshez

  1. leazyMam mondta:

    Awsome blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also.

  2. Jailessy mondta:

    Idea good, it agree with you.

  3. Jailessy mondta:

    Hello. magnificent job. I did not anticipate this. This is a fantastic story. Thanks!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .